Organic Bridal Make-up Guide

Bridal článek blog banner

 

 

Když milujete clean beauty, chcete mít i v den D naprosto bezchybné líčení, které tento náročný a krásný den bez problémů vydrží. Jak to udělat, aby bylo vše perfektní i bez plastů a silikonů a může vůbec přírodní make-up vydržet celý den až do noci? To vám mile rádi prozradíme. Dali jsme dohromady zkušenosti všech našich make-up artistek a přinášíme vám kompletní manuál na přírodní / organické svatební líčení, včetně našich nejlepších tipů a triků. Udělejte si pohodlí a začtěte se do našeho ORGANIC BRIDAL GUIDE.

Než začneme s tím, co v našem guide najdete, rádi bychom nejdříve upřesnili, co zde určitě nenajdete. Nejsme fanoušci na první pohled těžkých instagram looků, nefandíme nánosům a velkým vrstvám, ani tripple contouringu, reverse technikám, aktuálním TikTok hypům a neužitečným trendům. Čemu ale fandíme, je svěží, čistý, nadčasový styl, který vyzdvihne to nejkrásnější na vás, aniž by celou osobnost zbytečně měnil. V den D by měla ta opravdová krása a záře jít z vás, z vašeho štěstí a energie. Takže – štěstí first, make-up second.

 

 

 

Skincare rutina je prvním a nejvíce důležitým krokem svatebního líčení vůbec. Záleží na ni tak moc právě proto, že svatební líčení bude vypadat nádherně pouze na správně ošetřené pleti, která je v dobrém stavu a kondici. Nejdůležitější je také proto, že je potřeba tímto krokem začít a myslet na něj dlouho před samotným dnem svatby. Než začnete nakupovat samotná líčidla, je potřeba si nejdříve sjednotit skincare rutinu, poznat svoji pleť a vědět jaké přípravky pravidelně používat, aby pleť nebyla dehydratovaná a nic jí nescházelo. Doporučujeme sjednotit skincare rutinu ideálně cca 3 – 6 měsíců před svatbou. Bezprostředně, cca měsíc před svatbou už určitě neexperimentujte. Žádné zázračné peelingy, ani jiné procedury, které nemáte dopředu vyzkoušené. Nemuselo by se vám to vyplatit. Jelikož svatby bývají v našich podmínkách spíše v letních měsících, budou vám v tomto období obecně spíše vyhovovat lehčí, lehce vstřebatelné textury.  

Skincare rutina by měla vždy odpovídat jak vašemu typu pleti, tak i stavu pleti a ano pozor, jde o dvě různé věci, které spolu ale velmi úzce souvisí. Doporučujeme prostudovat náš ORGANIC GUIDE, kde se velmi, velmi podrobně věnujeme kompletní diagnostice, díky které se můžete při výběru produktů lépe zorientovat. Pokud pleť není před líčením opravdu kvalitně ošetřená a vykazuje známky dehydratace, má šupinky, olupuje se po spálení sluncem nebo je přecitlivělá po silném peelingu, make-up na ní nebude vypadat nejlépe a s velkou pravděpodobností ani nevydrží tolik, co za běžných okolností, kdy je pleť naprosto v pořádku.

 

 

 

 

Jak to udělat, aby přírodní/organické líčení vydrželo nádherné po celý den? Svatební líčení se správně vybranými produkty pro váš typ a stav pleti, se správně ošetřenou pletí před líčením, vydrží bez problémů od rána až do večera. Se správnými pomocníky, jako je primer a lehkým touch-upem během dne (pudr, rtěnka), podle našich zkušeností vydrží klidně až do noci.

Výdrž svatebního líčení ovlivňuje hned několik faktorů, které je třeba si uvědomit. Dávejte si pozor zejména na to, jak moc se během dne dotýkáte tváře. Ať už to jsou polibky, otírání slz, jídlo a pití či velké vedro, každá tato událost o něco snižuje výdrž make-upu.

Pojďme se podívat na to, jak make-up na pleti nejlépe zafixovat. Vezmeme to úplně od začátku, od kroku jedna. Pleť jste ošetřila svou klasickou skincare rutinou a nyní přichází na řadu make-up. Máme před sebou velmi důležitý krok, který pro dokonalou fixaci nesmíme vynechat, a tím je primer – báze pod make-up. Je to obrovský pomocník právě pro náročné dny, kdy musí být make-up on point od první minuty až do poslední písničky na DJově playlistu, a vlastně ještě daleko déle. Primer pomůže pleti vyrovnat přebytečný maz/suchost a pomůže make-upu k pleti lépe přilnout, případně vyhladit jemné vrásky a póry.

 

Naše TIPY:

  • Primer vždy nanášejte naprosto čistými prsty a nechte jej před nanesením make-upu úplně vstřebat.
  • Pro extra nevyváženou smíšenou pleť doporučujeme v tento den kombinaci 2 primerů, matujícího na T zónu a hydratačního na suché tváře a další místa, která potřebují extra hydrataci.

 

Jakým pudrem zafixovat make-up? Naše tipy:

 

 

PRIMERY PRO NORMÁLNÍ PLEŤ, NA ROZJASNĚNÍ, VYHLAZENÍ A FIXACI MAKE-UPU:

 

PRIMERY PRO SUCHOU PLEŤ:

   

PRIMERY PRO SMÍŠENOU A MASTNOU PLEŤ: 

      

 

 

 

Na výběr make-upu pro svatební líčení doporučujeme myslet také s několikaměsíčním předstihem (doporučujeme měsíc až dva), protože jeho texturu i vlastnosti musíte perfektně znát, abyste se na něj mohla spolehnout. K make-upu doporučujeme vždy vybrat i odpovídající korektor. Časová rezerva je tu i proto, abyste si mohla vyzkoušet, jak se duo primer & make-up spolu chová v náročných situacích a hlavně, zda budou vůbec kamarádi.

Texturu make-upu volte tak, aby vám byla příjemná, nanášení jednoduché a efekt úžasný. Ideální make-up nekřičí z deseti metrů, že jej máte na pleti, ba naopak – vypadá jako pleť samotná. Jako krásná, zdravá, jednotná, sametově hebká, zářivá pleť. Textura make-upu musí opět odpovídat typu a stavu vaší pleti. 

Co se týče krytí, zde je opět na stylu každé ženy, zda si přeje plně krycí make-up či pouze sjednotit pleť. Pokud se téměř nelíčíte, nebo se líčíte velmi jemně, použijte kombinaci korektor + pudr, či minerální pudrový make-up ve velmi jemné vrstvě. Nebudete mít pocit masky, ale na fotkách budete vypadat úžasně, neflekatě a upraveně.

Make-up nanášíme po zcela vstřebaném primeru v opravdu jemné, slabé vrstvě od středu obličeje směrem k vlasové linii, uším, bradě a krku. Největší krytí budete potřebovat ve středu obličeje, proto začínejte tady a do ztracena roztírejte směrem ven. U vlasové linie ani u uší opravdu plné krytí není třeba. Na speciálních místech si pomozte korektorem. Korektorům se budeme více věnovat v kapitole o líčení očí. 

Po nanesení make-upu a korektoru a zjištění, že je vše ještě lepší, než jste doufali, je čas na zafixování pudrem. Opět, volte jemné textury, transparentní pudry, které udrží make-up i korektor na místě, ale dovolí pleti dýchat a zcela nezakryjí její strukturu.

 

 

NAŠE TIPY NA NEJLEPŠÍ MAKE-UPY PRO NEVĚSTY: 

 

NAŠE TIPY NA MAKE-UP PRO SUCHOU PLEŤ: 

VAPOUR BEAUTY Luminous Foundation Luxusní přírodní multifunkční make-up v tyčince 

INIKA ORGANIC Krémový bio make-up s kyselinou hyaluronovou

SAPPHO Essential Foundation Krémový Make-up

 

 

NAŠE TIPY NA MAKE-UP PRO SMÍŠENOU PLEŤ:

NUI Cosmetics Přírodní tekutý make-up s hedvábným výsledným efektem

VAPOUR BEAUTY Luxusní přírodní sametový veganský make-up Velvet Glow

GRESSA Skin Minimalist Correctiv Serum Foundation plně krycí make-up se sérem

 

 

NAŠE TIPY NA MAKE-UP PRO MASTNOU PLEŤ:

ALIMA PURE Přírodní sypký minerální matující pudrový make-up

Inika Organic Přírodní sypký minerální pudrový make-up s SPF 25

ILIA Super Serum Skin Tint SPF 30

 

 

 

Líčení očí je většinou to hlavní, na co se chtějí nevěsty zaměřit. Není potřeba se řadit do škatulek, každá nevěsta má naprostou volnost v intenzitě i barvách. Na co však klademe v Líčírně důraz při líčení očí – nezapomínat na jejich správné ošetření před nanesením make-upu, a také nezapomenout na primer.

Oční okolí je velmi jemné, citlivé a stejně tak je potřeba o něj i pečovat. Před líčením použijte oční krém v textuře dle své preference a nechte jej vždy úplně vsáknout.

Aby vám líčení očí vydrželo co nejdéle, doporučujeme použít primer. Pokud máte spíše sušší, až velmi suchou kůži na očních víčkách, doporučujeme delikátní, krémový primer. Na normální až mastnější oční okolí doporučujeme na víčko nanést krémové oční stíny s matnějším efektem, v nude barvě, které poslouží jako skvělý základ, oční víčko vyhladí a barvy na něm budou intenzivní, jasné a celý den se ani nehnou. V případě nižší potřeby fixace, nebo pokud chcete víčko pouze sjednotit, použijte jeden neutrální stín na celou plochu víčka, do ztracena. Skvělé zkušenosti máme s tekutými očními stíny jako podkladem, pokud budete poté nanášet pudrové stíny, které mají pohled projasnit a prozářit.

Korektor bude velmi důležitou součástí vašeho svatebního dne. Proto teď dávejte opravdu velký pozor – na pleť můžete použít hutnější (a zároveň více krycí) texturu, zatímco na oční okolí určitě odlehčete. Znamená to sice 2 produkty, ale zaručený efekt. Proč to? Plně krycí korektor je sice báječný na pleť, pupínky, barevné nerovnosti a pigmentovky, ale na oční okolí musíte být s jeho použitím maximálně obezřetné. Dá se sice promíchat s očním krémem, ale to už je opravdu vyšší dívčí a musíte konzistenci pečlivě hlídat, aby nedošlo k nechtěnému zalézání produktu do vrásek, což právě v případě očního okolí, nikdo nechceme.

Co se týče samotného líčení očí linkou, stíny a aktuálním trendům – tady máme velmi jednoduchou radu. Držte se svého stylu a pocitu. Ideální je nechtít se v tento den přeměnit v někoho diametrálně odlišného, jiného, ale cítit se co nejlépe ve své vlastní kůži. Každá žena vypadá skvěle, pokud její oči v tento den září štěstím. Jako minimum doporučujeme sjednotit oční víčko klidně i jedním stínem v neutrálním odstínu, či v tónu do béžova až do zlatova. Řasy budou vypadat hustější a plnější, pokud je u řasové linie zvýrazníme tužkou či linkou. Řasenky doporučujeme dát 2 vrstvy, aby se oči krásně zvýraznily a otevřely. Nyní je vhodná chvíle připomenout, že přírodní a organická kosmetika neumí voděodolné produkty. Umí ale dlouhodržící produkty, které vás nezklamou ani v tento den. Konkrétně řasenku doporučujeme pořídit v předstihu a otestovat ji v různých podmínkách, abyste si byla opravdu jistá, že jste vybrala správně.

Obočí a jeho úprava je také čistě na vašem stylu a zvyklostech. Pokud nemáte dar hustého obočí, můžete si pomoct tužkou a jemně na místech, kde chybí, jej dokreslit a průhlednou řasenkou na obočí jej zafixovat. Pro dámy, které naopak tento dar mají, můžeme doporučit použít rovnou jemně zabarvenou řasenku na obočí či fixační gel. Tyto produkty obočí zafixují a díky barvě bude vypadat i opticky hustější.

 

 

NAŠE TIPY NA PRIMER POD OČNÍ STÍNY: 

   

 

NÁŠ TIP NA OČNÍ KRÉM:

KJAER WEIS Luxusní Bio certifikovaný oční balzám – V oblasti očního okolí funguje jako primer. 

INIKA ORGANIC Phytofuse Renew Resveratrol Eye cream – Pro jemné oční okolí a citlivé oči. 

Dafna's Skincare Bioaktivní protivráskový oční krém – Lehký, rychle se vstřebává, mírní otoky a tmavé kruhy.

 

 

NÁŠ TIP NA KOREKTOR:

                                              

 

NÁŠ TIP NA OČNÍ LINKY: 

INIKA ORGANIC Bio tekuté oční linky 

NUI Cosmetics Přírodní dlouhodržící tekutá linka na oči Aweiku

 

NÁŠ TIP NA PALETKY OČNÍCH STÍNŮ PRO DOKONALÉ SVATEBNÍ LÍČENÍ: 

   

 

 

NÁŠ TIP NA TUŽKY NA OČI: 

ALIMA PURE Tužka na oči dlouhodržící

INIKA ORGANIC Bio certifikovaná tužka na oči

NUI Cosmetics Kajalová tužka na oči 

 

 

NAŠE TIPY NA ŘASENKU: 

                                                      

 

 

NÁŠ TIP NA PRODUKTY NA OBOČÍ: 

INIKA ORGANIC Přírodní řasenka na obočí 

INIKA ORGANIC Bio certifikovaná tužka na obočí

NUI Cosmetics Přírodní fixační vosk na obočí 

 

 

 

Rty v tento den potřebují extra péči. Budou se celý den usmívat, rozdávat polibky a budou velmi často ve společnosti dobrého jídla a pití. Pokud se vám běžně během roku stává, že máte suché rty, myslete na péči o ně opravdu s předstihem. Zhruba dva týdny před svatbou doporučujeme v rámci večerního skincare rituálu, aplikovat malé množství očního krému také na rty. Večer před svatbou si udělejte peeling, kterým zbavíte rty odumřelé kůže a budou extra hladké. Není třeba žádného speciálního produktu, postačí vám domácí zásoby, například obyčejný cukr smíchaný s troškou medu. Po peelingu v bohaté vrstvě aplikujte balzám na rty a jděte spát. Ráno opět aplikujte balzám v bohaté vrstvě a nechte vstřebat, přebytečné množství velmi jemně odsajte/otiskněte do papírového kapesníku (u několikavrstvých doporučujeme rozebrat a použít pouze 1 vrstvu).

Intenzita líčení rtů, jakou si zvolíte ve svatební den, je úplně na vás. Opět vše se odvíjí od vašeho osobního pocitu a vy sama se musíte v líčení cítit dobře a sama sebou. 

Nejčastěji volí nevěsty pro líčení rtů tzv. nude odstíny. Přičemž nude nemusí vždy nutně znamenat, že rtěnka je neviditelná. Často na svatbách vidíme, že nevěsty ze strachu, aby líčení rtů vydrželo, volí „48 hours stay“ rtěnky. Na ty si dávejte pozor, protože ve většině případů sice barva vydrží, ale do večera spolehlivě rty vyschnou, začnou se olupovat, být na dotek citlivé a tyto pocity ve svatební den opravdu nechcete. Pro nevěstu je touch-up rtů během dne záležitostí minuty a za zdravé, krásné a šťavnaté rty to rozhodně stojí.

Před samotným líčením rtů naneseme na jejich kontury korektor ve velmi, velmi slabé vrstvě. Poté vykreslíme konturu rtů tužkou na rty. Tento krok krásně definuje tvar rtů. V případě, že jsou rty drobně nesouměrné, teď je ta pravá chvíle si konturkou pomoci. Když máme hotový tvar, vyplníme konturkou i celé rty. Nyní nanášíme samotnou rtěnku. Můžeme buď štětcem, nebo přímo z produktu. Z rána nám zbyl rozebraný kapesníček, takže použijeme 1 vrstvu na otisk přebytečné barvy.

TIP! Pokud chcete zafixovat rtěnku jednou z tradičních technik a nemáte po ruce fixátor, opět se bude hodit rozebraný kapesníček. Přiložte jej na nalíčené rty a jemně přepudrujte rty přes kapesníček. Rtěnka, která je navíc, se otiskla do kapesníčku a pudr rty jemně zafixoval.

Pro extra šťavnaté rty použijte na závěr malé množství lesku, který kromě fresh efektu dodá rtům také objem. Připravena na první novomanželský polibek?

 

 

NAŠE TIPY NA DLOUHODRŽÍCÍ RTĚNKY: 

      

 

NAŠE TIPY NA KONTURKY NA RTY: 

KJAER WEIS Luxusní bio certifikovaná tužka na rty

INIKA ORGANIC Bio certifikovaná tužka na rty

 

 

 

Ve svatební den tvářenkou a rozjasňovačem skryjete všechnu únavu světa a rozzáříte den vám i všem, kteří se s vámi setkají. Tvářenkou dodáme zdravou barvu tam, kde se o ni pokoušela nervozita, stres a předešlá probdělá noc (kdo totiž den před svatbou spí jako mimino, že?). Ne nadarmo se jí lidově říká „zdravíčko“.

Ve svatební den volte broskvové odstíny s podtónem do zlatova, ty vás rozjasní a rozzáří opravdu nejvíce. Pokud se však cítíte nejlépe jako ledová královna, v tom případě volte studenější růžové a chladný podtón highlighteru. 

Tvářenky i rozjasňovače u nás najdete v různých texturách. Pokud jste velcí fanoušci štětců a spíše matnějšího vzhledu, volte pudrové produkty. Pokud máte ráda aplikaci prsty a multifunkčnost produktu, tak naopak krémové texutry budou pro vás to pravé. 

Pod článkem v TIPS & TRICKS máme tip jak si líčení tváří a rtů zjednodušit – multilíčidlem

Tvářenku nanášejte na jablíčka vašich tváří a rozetřete ji směrem k uším do ztracena. Rozjasňovač aplikujte nad tvářenku do ztracena ke spánkům. Můžete jej také použít na srdíčko rtů či pod obočí. 

 

 

NAŠE TIPY NA PUDROVÉ TVÁŘENKY: 

        

 

 

 

NAŠE TIPY NA KRÉMOVÉ TVÁŘENKY: 

     

 

 

 

NAŠE TIPY NA ROZJASŇOVAČ:

     

 

 

 

 

Jedním z našich tipů jsou určitě multilíčidla. Například ikonické bílé "kalíšky" od značky MANASI7 mají díky obsaženým voskům a bohatým pigmentům dlouhodržící složení a na rtech drží jako tint. Velkou výhodou také je, že si nemusíte složitě lámat hlavu jak nakombinovat barvu tvářenky a rtěnky. Máte jeden kelímek a jistotu, že bude vše tón v tónu a vypadat úžasně až do večera.

Nejčastěji ve svatební den volíte tyto odstíny: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zkuste se líčit v pořadí: oči – pleť – obočí. Proč to? Když se vám naprosto skvěle povede pleťovka, ale naprosto se vám nepovedou oči, nemusíte již zasahovat odličovačem do make-upu a korektoru. Naopak, klidně si s linkou dopřejte druhý i třetí pokus. Když se oči na poprvé nepovedou, člověk se z nervozity může začít nadměrně potit a vystavuje tím již nanesený make-up zbytečné zátěži.

 

Už jste vyzkoušeli minerální make-up místo tekutého? Toto je totiž jeden z nejčastějších tipů našich make-up artistek. Jde o velmi jednoduché řešení, které je velmi rychlé, make-up plní současně funkci pudru, takže vám odpadne jeden produkt z rutiny, nezalézá do pórů a vrásek a působí neuvěřitelně přirozeně. Je velmi odolný i proti teplu, skvěle drží na místě. Obzvlášť doporučujeme pro ženy, které mají problémy s akné, či jsou bezprostředně po jeho léčbě a trápí je drobné jizvičky.


 

V Líčírně máme kompletní team profesionálních vizážistek, které vám rády pomohou k vysněnému svatebnímu líčení i účesu.

VÍCE INFORMACI O SLUŽBĚ ORGANIC BRIDAL MAKE-UP