Líčírna family Ester Tesaříková

 

 

Ester je ztělesněná elegance a čistá energie. Je neuvěřitelně precizní a její make-up je vždy naprosto šťavnatý, čistý, moderní a svěží. Když líčí, je to opravdu radost koukat jí pod ruce. Právem patří mezi českou vizážistickou špičku. Ester miluje multilíčidla od MANASI7 a my o ní s láskou říkáme, že je sbírá jako Pokémony. Je to asi rok, kdy objevila kouzlo clean beauty a naše cesty se začaly čím dál tím častěji setkávat. Ester právem patří celou svou osobností mezi nejbližší členy naší Líčírna Family a chceme toto krásné přátelství sdílet i s vámi.  

 

 

 

 

Pamatuješ si první setkání s Líčírnou?

Ano, pamatuji. Když jste otevřeli Líčírnu na Vinohradech. Jako správný make-up freak jsem se šla hned podívat a pamatuji si, co jsem si koupila. Tvářenku od Kjaer Weis, v kovovém obalu. To byl šperk! Mám ji dodnes. 

 

Jaký je podle Tebe největší přínos clean beauty?

V první řadě je důležitá šetrnost k nám, k tělu. Zkrátka složení produktů. Dále také ta message, že i s přírodní kosmetikou se dá vykouzlit krásný make-up. Dnes jsou clean značky a jejich produkty dál a jsou skutečně funkční. Mně jako vizážistce se líbí, že trend clean beauty a poptávka nutí ostatní komerční brandy řešit své technologie, testování a složení. Společnost to vyžaduje. Takže takový smysluplný influenc.

 

Je někdo, kdo Tě v oblasti beauty inspiruje? 

Dlouho sleduji Violette_fr. Z make-up artistky se stala kreativní ředitelkou velké beauty značky a teď má i svůj vlastní brand. Líbí se mi její styl, ženskost, minimalismus a přirozená pleťovka. A už dlouho obdivuji práci naší Hristiny Georgievske. Absolvovala jsem s ní dva kurzy a její make-up je dokonalý. Vidí to, co jiní ne :) Vždy ale záleží na autenticitě. Proto je fajn nechat se inspirovat a tvořit věci podle sebe, zkrátka nekopírovat. Myslím, že v make-upu to prostě nefunguje. 

 

 

 

 

 

Jak vypadá Tvoje beauty rutina?

Vždy si pleť vyčistím i ráno, nejen večer, když jsem nalíčená. Při večerní rutině používám micelární vodu, kterou vždy spláchnu, poté dočistím pleť mlékem a následuje hydratace. Mé suché pleti nesvědčí oleje, proto jsem si oblíbila hydratační sérum, které je na vodové bázi. Po séru nanesu opět hydratační krém a je to. Jednou týdně si udělám takové domácí spa a dopřeji pleti peeling, ošetření peelerem a masku. 
Dennímu líčení věnuji asi deset minut. Jsem milovnice multifunkčních líčidel, proto je to snadné a rychlé. S věkem jsem více minimalistická. Používám hydratační make-up, zvýrazním si obočí, dodám pleti opálení bronzerem a poté nanesu krémové líčidlo na tváře, rty i oči. Nikdy nevynechám concealer pod oči. To je takový můj rychlý "to go make-up". Důležité je, aby byla vidět struktura pleti.

 

 

 

 

 

 

 

Bez jakého produktu si nedokážeš představit svou kosmetickou tašku/poličku v koupelně? Máš nějaký svůj must-have produkt?

Momentálně je to konturovací tužka v odstínu Rose od Kjaer Weis a moje milované all over colour líčidla od Manasi7, používám je denně. Jsou nej!
Z péče o pleť je to oblíbený krém R1 od české značky Atok. Neobejdu se bez 100% hedvábného povlaku na polštář Pilo, který zabraňuje tvorbě vrásek, lámání vlasů a zanechává pleť hydratovanou. 

 

 

 

 

 

 

Jak se udržuješ psychicky i fyzicky fit? Pečuješ o sebe v tomto směru nějak speciálně?

Pravidelně cvičím, což prospívá jak mým bolavým zádům (z práce), tak i mé psychice. Pohyb mi vždy zlepší náladu. Mám ráda dobré jídlo a baví mě vařit, je to pro mě relax a trošku kreativní chvilky dohromady. Snažím se dělat obecně to, co má na mou psychiku pozitivní vliv. Při práci dávám na svou intuici a už si umím říct, že nemusím být u všeho a líčit všechny :). Naučit se říkat ne je moc fajn a důležité. 
Tolik neponocuji jako dřív, dívám se více na to, co jím - na kvalitu potravin, a užívám doplňky stravy na imunitu, vlasy, pleť atd.

 

Máš nějakou skvělou radu/recept/tip, který bys s námi chtěla sdílet?

Své oblíbené tríčky stále opakuji na instagramu a ve videích, takže mi už tak výjmečné nepřijdou :)

Při nanášení concealeru pod oči ho vždy před rozblendováním nechám pár min na pleti, aby textura pěkně přilnula. Výsledek je viditelně lepší, ocení především majitelé suché pleti. 
Ráda používám menší - detailnější štětce. Hlavně na make-up a pudr. Jsem milovnice glow pleťovky a krémových líčidel, když smícháte více odstínů krémových multilíčidel, máte vyhráno.

A poslední krok, který ráda dělám - nanáším vazelínu do vnitřního koutku oka a také na obočí. Zkuste!

 

 

Pro Líčírnu, Ester Tesaříková

https://www.instagram.com/estertesarikovamakeup/