Den Země

 BANNERblogenviromental1

 

Jestli je na tomto světě něco, co máme všichni společné, je to prostor, který sdílíme - jedno nebe, jedna země, jeden světový oceán. Shoda několika neuvěřitelných náhod vytvořila systém tak komplexní a dokonalý, že dovolil vzniknout životu právě tady u nás, na planetě Zemi. V Líčírně oslavujeme tento zázrak každým dnem, snažíme se vidět a děkovat za malé všednosti, které můžeme mít tendenci přehlížet. Od počátku jsme si přáli vytvořit svět, kterým bude tepat život a vzduch bude prosycen všudypřítomným respektem. A tak jsme se spojili a obklopili lidmi a společnostmi, se kterými sdílíme stejné hodnoty a vizi o udržitelné kráse bez kompromisů.

 

 

 

 

 

 

Refill-EmptyPans

 

 

Jak říká naše oblíbená Kirsten, zakladatelka Kjaer Weis: „Spousta malých říček se slévá ve velkou řeku.” Kdybychom to chtěli parafrázovat, použijeme naše oblíbené “každý krok se počítá a nikdy není pozdě začít.”

Každá značka, kterou u nás seženete, je inovativním průkopníkem ve své oblasti - díky tomu tak s Aeos a Aether poznáváme barevnou říši drahokamů a minerálů, s Dafnou zase objevujeme vzácné oleje a prastarou Ajurvédu, s Gressou a (M)anasi 7 sbíráme divoké byliny a s Kjaer Weis zjišťujeme, že i design může být udržitelný. Se všemi dohromady potom hledáme a nalézáme nové způsoby a cesty, jak to dělat o něco lépe.

A o tom to je!

 

 

 

 

 

 

 

 

Set Of Vector Hand Drawn Cartoon Eco Recycle Isolated Doodle Elements

 

 

Ať už slavíte s námi celoročně (doporučujeme) nebo v rámci jednoho konkrétního dne, můžete se v tomto období podílet na zvyšování povědomí o životním prostředí - na vašich sociálních sítích, mezi přáteli a rodinou.

A až půjdete na procházku do přírody, nebo do města, vybavte se pytlem a rukavicemi a vyčistěte vaše okolí od odpadků - budete se divit, kolik jich najdete na jedné lesní cestě. A za odměnu si můžete vzít zase něco od přírody - jarní období je kouzelné tím, že všude kolem sebe můžete najít bylinky bohaté na vitamíny a minerály. Přírodní lékárnu právě teď najdete všude kolem vás a jaro si tak můžete (a to doslova) vychutnat při každé procházce. Listy kopřivy zužitkujete na čaj, vlasový zábal i fresh smoothie, pampelišky a sedmikrásky jsou ideální do kuchyně - hodí se do salátů, pomazánek, na čaj i polévku, vyšší dívčí je potom sedmikráskový nebo pampeliškový med.

O bylinkách se rozepsala na Instagramu i naše Veru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co pro nás znamená Země? 

 

Veronika

,, Země, to je kousek mě samotné. Zároveň se na ni dívám jako na žijící a cítící bytost. V posledních letech, díky intenzivní snaze pochopit její principy, na které jsme díky odtržení zapomněli, i díky meditaci pod mojí oblíbenou borovicí, pociťuju, že spolu máme jiný vztah, než kdykoli předtím.  Máme spolu vztah, který je podobný tomu s milovaným člověkem, komunikujeme skrz pocity. Cítím radost při každém novém jarním lístečku, cítím vděčnost za plody, které nám neustále nabízí a pokoru, když se snaží dát nám najevo, že tímto způsobem už dál žít nemůžeme. Miluje nás, ale má své hranice a nenechá nás zajít příliš daleko. To bychom si měli uvědomit co nejdříve. ''

 

Bára

Po přestěhování z města jsem spjatá s přírodou daleko víc, než kdykoliv předtím. Místo hřiště a parků trávíme čas na loukách, v lesích a považuju to za obrovský dar, který je potřeba maximálně chránit. Postupem času si také víc vážím času i peněz, které už nechci investovat do aktivit a značek, které nejsou s přírodou v souladu a jsou k jejím potřebám slepé. Jsem si jistá, že každý jeden z nás může přispět k tomu, aby naše děti měly k dispozici krásnou přírodu a její zdroje. Věřím, že je to to nejlepší, co jim po sobě můžeme zanechat. " 

 

 

 

 

 

Děkujeme, že se s námi pokoušíte hledat alternativy a měnit konvenční svět beauty. Věříme, že jsme na dobré cestě, a že se jednou bude “čisté kráse” opravdu říkat pouze “krása”. A nezapomeňte - každý krok se počítá! Protože spoustu malých říček… 

licirna_vlt_op_20200923_184412_DKZ_1088
 
 
 
 
“The Earth is a fine place and worth fighting for.”